Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Defective tekee hidasta muuttoa uuteen osoitteeseen -> vahtipossu.org/defe
Näitä sivuja ei enää päivitetä aktiivisesti.
 

Ace of Hearts DFC

© Janice Byer [CC BY-ND 2.0]

Nimi Ace of Hearts DFC Omistaja Ciara VRL-12454
Kutsumanimi Hertta Kasvattaja Ciara VRL-12454
Rotu FWB Syntymäaika 21.04.2015*
Säkä 170 cm Rekisterinumero VH15-031-0661
Sukupuoli tamma Koulutustaso re 160 cm
Väri ruunikko Painoitus kesteratsastus

*ikääntyy satunnaisesti, nyt 3-vuotias

Kuvaus

  Olin etsinyt jo pitkään oria Carmenella tammalleni. Vihdoin sellainen sattui kohdalle.  Aloin malttamattomana odottaa pienen hevosvarsan syntymää. 21.04.2015 Carmenella varsoikin maailman suloisimman varsan, Herttaässän.

  Jos Hertta olisi parikymmentä senttiä matalampi, sitä kuvaisi hyvin sanapari pieni ja pippurinen. Tamman kohdalla kuuluisaa sanaparia tarvitsee vähän muuttaa. "Suuri ja pippurinen" kuvaa todella hyvin tämän pikkuneidin luonnetta. Tamman emän kahden ensimmäisen varsan kohdalla huokaisin helpotuksesta, Carmenellan kipakka luonne ei näyttäisi olevan periytyvää. Vaan kuinkas sitten kävikään kolmannen riiviön kohdalla?

  Hoitaessa Hertta saattaa olla vähän ärhäkkä. Useimmin se seisoo kuitenkin nätisti paikallaan, mutta kainaloiden harjaamisesta se ei pidä ja saattaa kiljahtaa kerran jos toisenkin, mikäli harjaaminen ei ole neidistä kivaa. Kavioiden putsaus ja suojien laitto sujuu oikein hyvin. Pesukin onnistuu yleensä ilman ongelmia, ellei Hertta sitten yhtäkkiä päätä pelätä vesiletkua.
  Varusteiden laittamisesta Hertta ei niinkään pidä. Suitset se antaa laittaa melko nätisti, mutta varsinkin satulavyön kiristäminen on pikkuprinsessan mielestä inhottavaa. Yleensä se pullisteleekin satulavyötä kiristäessä tai saattaa jopa näykkäistä, mitä se tosin tekee hyvin harvoin.

  Ratsastaessa neiti on herkkä ja vetää kokonaisen hernepussin nenäänsä jos ratsastaja kehtaa olla jostain asiasta sen kanssa eri mieltä. Uusia ratsastajia tamma testaa varmasti ainakin muutaman kerran, mutta kun se tajuaa, ettei pääse ratsastajasta eroon se antaa asian olla ja tyytyy kohtaloonsa.
  Hertalla on melko hienot askellajit, ei mitkään super, mutta tavalliset. Niissä on kiva istua ja askellajin pidennykset, kokoamiset ynnä muut onnistuvat kyllä tältä tammalta. Oikeaan kierrokseen Hertta on vähän jäykkä ratsastuksen aluksi, mutta kun se saa laukata pitkin ohjin omaa vauhtiaan, alkaa lihaksetkin vertymään ja Hertasta kuoriutuu oikein notkea ja elastinen kaveri.

Hyppäämistä Hertta suorastaa rakastaa! Huomaa kyllä, että sillä on hyppääminen verissä. Tamma on jalkojensa kanssa erittäin varovainen, eikä pudottele puomeja juurikaan. Jos se kuitenkin pudottaa, sillä jää ns. "pudottelumoodi päälle" eli se yleensä pudottaa vielä pari seuraavaakin estettä, jos ratsastaja ei saa tammaa tarpeeksi hereille. Muuten Hertta on kyllä ihan mahtava, se ei pelkää mitään erikoisesteitä ja osaa itse katsoa oikeat ponnistuspaikat. Joskin se tarvitsee ratsastajalta aika paljon tukea hypyissä.

Sukutaulu

i. Death To Your Heart
FWB, 173 cm, m
ii. Heart Killer, evm iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Death Reaper, evm iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Carmenella ERJ-II YLA2
FWB, 164 cm, rt
ei. Phantom Black, evm eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. Zicka, evm eei. tuntematon
eee. tuntematon

Jälkeläiset

-

ERJ kisatuloksia

7 sijoitusta joista 0 voittoja

30.06.2015 Rêve de Haussea ERJ 160 cm 5/30
27.07.2015 KK Reiter ERJ 160 cm 3/30

13.08.2015 Holmberg ERJ 160 cm 7/50

15.08.2015 Holmberg ERJ 160 cm 4/50

16.08.2015 Holmberg ERJ 160 cm 5/50

19.08.2015 Holmberg ERJ 160 cm 5/50

20.08.2015 Holmberg ERJ 160 cm 2/50
 

Päiväkirja

13.07.2015, Ensimmäinen vuokraus, kirjoittaja Rico Walker

Astelen jännittynein askelin ensimmäistä kertaa Defectiven ovista sisään. Tallin omistajan kanssa olemme viestitelleet sähköpostin välityksellä, Hertta on kuulemma luonteeltaan "suuri ja pippurinen", tuttua sanontaa hieman muuttaen. Katselen hieman paikkoja, ennen kuin päädyn Hertan karsinalle. Suuri ruunikko tamma seisoo karsinassaan hieman epäileväisen näköisenä.
"Moikka Hertta, saat nyt tottua muhun kun oon sun uus vuokraaja", totean tammalle naurahtaen. Rapsutan tammaa pienesti ja harpon satulahuoneeseen hakemaan tamman harjat. Alan sukia Herttaa reippain vedoin, niin että tamma oikein pölisee.
"Sinäpäs olet pölyinen", köhäisen ja jatkan harjaamista. Kainaloiden kohdalla tamma säpsähtää ja ennen kuin huomaankaan, olen saanut näykkäisyjäljen olkapäähäni.
"Hertta!" parahdan ja pitelen hetken olkapäätäni. Sitten jatkan harjaamista päättäväisesti. Tamma vilauttaa hampaitaan pari kertaa, onneksi ehdin väistää. Kun Hertta kiiltelee harjauksen jäljiltä, otan kaviokoukun esiin ja puhdistan kaviot. Ne FWB-tamma nostaa mukisematta. Heitän kaviokoukun takaisin pakkiin ja kiikutan pakin satulahuoneeseen, ottaen Hertan varusteet matkaani. Aloitan suitsien laitolla, Hertta näyttää sitruunan syöneeltä ottaessaan kuolaimet vastaan. Se riuhtaisee päätään kerran, saan kuitenkin suitset laitetuksi. Satulan laitossa Hertta näyttelee taas hampaitaan, päättäväisesti ja pari kertaa komentaen saan satulan kuitenkin Hertan selkään. Satulavyötä kiristän paremmin sitten maneesissa.

En aio tällä kertaa ratsastaa Hertalla kovinkaan vaativasti, onhan nyt vasta ensimmäinen vuokrauskertani. Aion vain käydä kaikki askellajit läpi, tehdä voltteja ja muita helppoja juttuja. Taluttaessa Hertta seuraa kiltisti vierellä ja pian olemmekin selvittäneet tiemme hieman sateisesta Düsseldorfin iltapäivästä suureen ja tilavaan maneesiin. Pysäytän Hertan keskihalkaisijalle ja kiristän satulavyötä, sekä säädän jalustinhihnat oikean mittaisiksi. Hyppään satulaan, liikkeelle lähtemisestä Hertta onkin sitten eri mieltä.
"Eteenpäin nyt", mutisen ja maiskautan tammalle antaen samalla pohkeita. Hertta ei lähdekään eteenpäin, vaan peruuttaa melkein maneesin seinään asti.
"Hertta!" huudahdan ja napautan tammaa raipalla. Nyt Hertta lähtee astelemaan reippaasti uralle. Istun tamman mukavantuntuisissa askelissa ja pidän ohjat ainakin vähän aikaa pitkinä.
Hetken kuluttua alan ratsastamaan Hertalla voltteja joka kulmassa. Hertta tuntuu jäykänpuoleiselta, siispä yritän parhaani mukaan ratsastaa sitä pyöreäksi voltilla. Käytän aktiivisesti pohjetta ja istuntaa, Hertan suuhun pidän höyhenenkevyen tuntuman, kuitenkin niin että tunnen tamman suun. Hertta vaikuttaa olevan aika herkkä, vaikkei ainakaan heti kauhean notkealta tunnu.
Muutamien volttien jälkeen siirrän Hertan raviin. Hertta riuhtaisee päänsä alas niin, että liu'un sen kaulalle. Onneksi Hertta nostaa päänsä pian enkä siis tipu. Päättäväisesti ratsastan Hertalla suuren pääty-ympyrän, jolla asetan tammaa. Pikkuhiljaa se alkaa notkistua ja tuntuukin jo kivalta ratsastaa. Taputan Herttaa pienesti kaulalle, yhtäkkiä se hypähtääkin sivuun pukin höystämänä ja tipun kyydistä. Näköjään keskittyminen ei saisi herpaantua hetkeksikään.
"Kakkua!" kuulen iloisen tytön äänen katsomosta. Hölmistyneenä käännyn katsomaan tyttöä, joka on kuin taikaiskusta ilmestynyt katsomoon.
"Öh... Moi", tokaisen nolostuneena ja pyyhin itseäni. Pyydystän Hertan maneesin toisesta päästä ja nousen takaisin satulaan. Ratsastan katsomossa olevan tytön luo ja esittäydyn.
"Rico Walker, vuokraan Herttaa. Se näköjään testaa minua oikein urakalla", naurahdan. Ei ehkä paras ensitapaaminen.
"Angel Black, vuokrikseni on shettis, Minni", lyhyenpuoleinen tyttö sanoo. Nyökkään, ja sanon jatkavani ratsastusta. Angel jää katsomaan hetkeksi, sitten hän lähteekin varmaan oman vuokriksensa luo. Otan Hertalla muutaman laukkapätkän, aluksi se ei meinaa nostaa laukkaa, mutta koska en ole luovuttajatyyppiä, saan sen nostamaan laukan. Lopputunnista Hertta kulkee allani oikein pehmeästi.
"Löytyihän se yhteinen sävel", naurahdan ottaessani Hertalla loppukäyntejä. Uskon että tippumisilta vältytään, kunhan tutustun Herttaan kunnolla ja se tajuaa, ettei temppuilu kannata.

Loppukäyntien jälkeen ohjaan Hertan maneesin keskihalkaisijalle ja taputtelen sitä hetken ennen selästä laskeutumista. Nostan jalustimet ylös ja löysään satulavyötä, sitten lähden vuokrikseni kanssa talliin, höpisten sille kaikkea turhanpäiväistä.
"Kyllä meistä vielä hyvä pari tulee!"


 

virtuaalitalli • virtuaalihevonen • sim-game stable • sim-game horse

©2018 Defective | virtuaalitalli - suntuubi.com